Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Σύλληψη 8 μελών κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών


Άντρες της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες 8 άτομα βουλγαρικής και αλβανικής καταγωγής, τα οποία, όπως προέκυψε, είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

Η σύλληψή τους έγινε δυνατή έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, τον οποίο μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με 3 συγγενικά του πρόσωπα. Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες απαίτησαν την καταβολή ποσού 1.000 ευρώ για το κάθε άτομο.

Όταν ο αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ζήτησε προθεσμία για την εξεύρεση των χρημάτων, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν την καταβολή του διπλάσιου ποσού για κάθε άτομο και για κάθε επιπλέον ημέρα.

Η σύλληψή των επτά έγινε στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το 8ο μέλος του κυκλώματος συνελήφθη στις Σέρρες, μετά την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και αφού εγκατέλειψε το θύμα.

Μετά τη σύλληψη, κατασχέθηκαν 3.350 ευρώ, αλλά και 5 Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν διαμερίσματα στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία κρατούσαν παράνομα τους λαθρομετανάστες.

Με εντολή του εισαγγελέα ο αλλοδαπός που έκανε την καταγγελία, αλλά και τα τρία συγγενικά του πρόσωπα δε διώκονται, ενώ θα επαναπατριστούν στην Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: