Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Μίκυ Μάους αξίας 350 ευρώ!


Παλιά, σπάνια τεύχη έχουν μεγάλη αξία για τους συλλέκτες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Αράπογλου


«Τα κόμικς είναι μια πολύ όμορφη ασχολία, που δημιουργεί στον καθένα ξεχωριστά συναισθήματα. Για άλλους είναι αναμνήσεις, ταξίδια στη φαντασία, τέχνη, χαλάρωση. Είναι ένας τρόπος να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου και, κατά κάποιον τρόπο, να επιστρέψεις στα παιδικά χρόνια».


Σε πολύ μικρή ηλικία ο κ. Γιώργος Γεωργέλος συνήθιζε να επισκέπτεται συχνά το περίπτερο του πατέρα του. Μικρόσωμος όπως ήταν, το βλέμμα του έπεφτε πάντοτε στα κόμικς που συνήθως τοποθετούνταν χαμηλά, ακριβώς κάτω από τις εφημερίδες. Εκμεταλλευόταν αυτήν του την τύχη και διάβαζε με τις ώρες τις περιπέτειες των ηρώων, κυρίως του Ντίσνεϊ, αλλά και άλλων δημιουργών.


Αγαπημένος του ήρωας ήταν ο Κοκομπίλ, ενώ αργότερα μαγεύτηκε από τις περιπέτειες του Storm. Σήμερα, ο 46χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ έχει καταφέρει να μαζέψει στο σπίτι του περισσότερα από 10.000 τεύχη, μια συλλογή που κοστολογείται περίπου στις 40.000 ευρώ, ενώ είναι δημιουργός της ιστοσελίδας www. greekcomics.gr, η οποία αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό αρχείο της ιστορίας των κόμικς στη χώρα μας με καταγεγραμμένους 1.747 τίτλους, αλλά και περισσότερα από 18.000 εξώφυλλα κόμικς από το ΄30 μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και στοιχεία για όλους τους τίτλους και τους δημιουργούς.


Πολλοί δεν διστάζουν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα προκειμένου να αποκτήσουν τα τεύχη που τους λείπουν. Οι προμηθευτές είναι συνήθως παλαιοπωλεία, ιδιώτες, οι οποίοι εμπορεύονται τις συλλογές τους, καθώς και άτομα που ψάχνουν για «θησαυρούς» στα σκουπίδια.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: