Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Διακοπές σε βίλα με 60 ευρώ!


«Προσφέρουμε υπηρεσίες ξενοδοχείου πέντε αστέρων και επιπλέον φιλικό περιβάλλον, ησυχία και ιδιωτικότητα. Απευθυνόμαστε κατά κύριο λόγο σε οικογένειες και οι πελάτες μας προέρχονται από την Κεντρική Ευρώπη, στην πλειονότητά τους».

O κ. Γιάννης Αρβανιτόπουλος διαθέτει προς ενοικίαση από το 2003 στην περιοχή της Ερμιόνης μία πολυτελέστατη βίλα 140 τετραγωνικών με πισίνα και μεγάλο κήπο σε τουρίστες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε σπίτι αντί για ξενοδοχείο. Η βίλα μπορεί να ενοικιαστεί είτε ολόκληρη είτε κατά δωμάτιο και λειτουργεί με άδεια του ΕΟΤ με τον ίδιο τρόπο που αδειοδοτούνται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα σε όλη την Ελλάδα. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν από ένα βράδυ έως όσο θέλουν, αλλά συνήθως η ελάχιστη παραμονή είναι μία εβδομάδα.

«Λειτουργούμε με άδεια από τον ΕΟΤ και παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες που επιβάλλει ο ΕΟΤ. Είναι αλήθεια ότι οι πελάτες μας είναι άνω του μέσου εισοδήματος και αυτό που κυρίως επιζητούν είναι διακριτικότητα και ησυχία. Όσο για τις τιμές, είναι ανταγωνιστικές αν συγκριθούν με τις αντίστοιχες τιμές σουίτας σε πεντάστερο ξενοδοχείο», σημειώνει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Στο Ίντερνετ. Τα περισσότερα σπίτια και διαμερίσματα που προσφέρονται για διακοπές είναι βίλες και κατοικίες που είτε κατασκευάστηκαν με σκοπό να ενοικιάζονται υπό το καθεστώς λειτουργίας των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων ή επισκευάστηκαν και διαμορφώθηκαν κατάλληλα ώστε να φιλοξενούν επισκέπτες και συνήθως διαφημίζονται μέσω ειδικών sites. Τουλάχιστον 1.500 αγγελίες ενοικίασης για «σπίτια- ξενοδοχεία» σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν διαθέσιμες μόνο σε ένα βρετανικό site: μπορεί να βρει κανείς αγγελίες για βίλες στην Κέρκυρα, την Κρήτη, την Κω, την Πελοπόννησο, ακόμη και για διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Πάντως, όπως παραδέχονται αρκετοί ιδιοκτήτες, λειτουργούν με συμφωνία ενοικιοστασίου, παρά το γεγονός ότι δεν μισθώνουν τα ακίνητά τους στον ίδιο ενοικιαστή για διάστημα πέραν του τριμήνου, όπως προβλέπεται.

Συμφέρει. Πάντως, η ενοικίαση σπιτιού αντί δωματίων ξενοδοχείου αποδεικνύεται οικονομικά συμφέρουσα, ιδιαίτερα για οικογενειακές διακοπές ή για διακοπές με μεγάλες παρέες. Για παράδειγμα, για ενοικίαση μονοκατοικίας 100 τ.μ. στη Ρόδο και δυνατότητα φιλοξενίας 6 ατόμων απαιτούνται 1.100 ευρώ την εβδομάδα. Το κόστος δηλαδή είναι περίπου 60 ευρώ τη βραδιά για κάθε ζευγάρι, αν υποθέσει κανείς ότι θα 6 άτομα θα έμεναν σε τρία δίκλινα δωμάτια ξενοδοχείου. Παράλληλα, όμως, στο σπίτι υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας κάποιων γευμάτων που περιορίζουν το καθημερινό κόστος των διακοπών, πέρα από τις άλλες «σπιτικές ανέσεις».

Περισσότερες από 1.500 αγγελίες για βίλες στην Κέρκυρα, την Κρήτη, την Κω και την Πελοπόννησο έχουν καταχωρισθεί σε μόνο ένα αγγλικό σάιτ

Έπαυλη με πισίνα σε τιμή γκαρσονιέρας

Σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές διατίθενται «σπίτια διακοπών» σε όλη την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να νοικιάσει αγροικία στο Εδιμβούργο, 150 τετραγωνικών, με τιμές που ξεκινούν από 200 ευρώ έως 550 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα με την εποχή και τη ζήτηση. Αντίστοιχα, βίλα στη Σμύρνη διατίθεται από 320 έως 550 ευρώ την εβδομάδα με δυνατότητα φιλοξενίας επτά ατόμων. Ο ενδιαφερόμενος να νοικιάσει ένα τέτοιο σπίτι μπορεί να έρθει σε απευθείας επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη μέσω του site στο οποίο είναι καταχωρισμένη η αγγελία, που συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες του σπιτιού. Τα περισσότερα παρέχουν βασικές ξενοδοχειακές ανέσεις, όπως καθαριότητα, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, πρόσβαση στο Ίντερνετ και πλήρη οικιακό εξοπλισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΤΙΝΑ ΗΡΕΙΩΤΟΥ για τα "ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: