Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

«Φαίνομαι για ομοφυλόφιλος; Απλά ντύθηκα γυναίκα για να δελεάσω τον ληστή!»

Ο πρώην αστυφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου, ο οποίος στις 31 Ιουλίου του 2001 απολύθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., επειδή ένα χρόνο νωρίτερα είχε συλληφθεί να περιφέρεται στο άλσος Ζωγράφου με εμφάνιση που σοκάρει μίλησε στη espresso:

«Σας φαίνομαι για ομοφυλόφιλος; Προκαλώ οποιονδήποτε ιατροδικαστή να έρθει να με εξετάσει. Κι αν διαπιστώσει ότι είμαι gay, τότε να το παραδεχτώ. Ομως τα πράγματα δεν είναι έτσι».

Το πρόσωπό του σκοτεινιάζει, όταν η αναδρομή που κάνει σκοντάφτει πάνω στο καυτό ζήτημα της εμφάνισής του ως γυναίκας στο άλσος, όπου έγινε αντιληπτός από τον συνταξιούχο πλέον αρχιφύλακα Β.Γ., ο οποίος εκείνη τη στιγμή έβγαζε βόλτα το σκύλο του.«Ηταν μια επιπολαιότητα για την οποία έχω μετανιώσει.

Ηταν κάτι προκλητικό. Αλλά πώς έγινε; Από το 1997 είχα κόψει το κάπνισμα και έκανα συστηματικά προπόνηση. Ετσι την προηγούμενη ημέρα από τη σύλληψη είχα πάει στο άλσος για να τρέξω. Εβγαλα το μπουφάν μου, μέσα στο οποίο είχα 300.000 δραχμές, τις οποίες ήθελα να στείλω στους γονείς μου στο χωριό και το άφησα πάνω σε ένα παγκάκι. Τότε λοιπόν κι ενώ έτρεχα, κάποιος άγνωστος μου βούτηξε το μπουφάν με τα λεφτά.

Μόλις το συνειδητοποίησα, κόντεψα να τρελαθώ. Ημουν οργισμένος» λέει και συνεχίζει: «Αργότερα το βράδυ πήγα σε μια καφετέρια, όπου σύχναζαν κάποιοι φίλοι μου. Τους είπα το συμβάν και κάποιος μεταξύ αστείου και σοβαρού μού είπε: “Βρε συ, δεν ντύνεσαι γυναίκα, μπας και σε πλησιάσει ευκολότερα ο δράστης και καταφέρεις να τον πιάσεις;” Η σκέψη μού καρφώθηκε στο μυαλό. Γύρισα στην εστία, καθόμουν και το σκεφτόμουν, και τελικά αποφάσισα να το κάνω, μπας και τσιμπήσει ο δράστης».

Μάλιστα ο Χριστόφορος Π. παραδέχεται ότι για να του καρφωθεί, χωρίς να καταλάβει το γιατί, όπως λέει, η συγκεκριμένη ιδέα-προτροπή του φίλου του, συναίνεσε και ο ψυχικά διαταραγμένος εκείνη την περίοδο κόσμος του. Χαρακτηριστικά μάς αναφέρει ότι λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε με τα νεφρά του αναγκαζόταν να παίρνει χάπια, τα οποία τον έκαναν να αισθάνεται κάπως «περίεργα».

Ετσι λοιπόν το πρωινό της 23ης Μαρτίου του 2001, οπότε έχει ρεπό, τον βρίσκει σε μαγαζί στο Βύρωνα να ψωνίζει γυναικεία ρούχα - τα πολεμοφόδιά του για την αμφίεση.«Τα γυναικεία ρούχα τα φορούσα από μέσα. Από πάνω είχα βάλει ένα αντρικό παντελόνι και μπουφάν. Πήγα το απόγευμα κατά τις 6.00 στο άλσος και έμεινα με τα γυναικεία. Αφησα μέσα στο μπουφάν μάλιστα και 100.000 δραχμές.

Επίτηδες, μπας και εμφανιζόταν και πάλι ο ληστής. Εγώ καθόμουν και περίμενα σταθερός σε ένα παγκάκι. Παραμόνευα, ντυμένος πάντα γυναικεία για δέλεαρ. Ναι, ούρησα, γιατί είχα πρόβλημα με τη συχνοουρία. Λίγη ώρα αργότερα πέρασε ο αρχιφύλακας και με είδε ντυμένο έτσι. Αμέσως ειδοποίησε την Αμεση Δράση. Ηρθαν τέσσερα άτομα και με συνέλαβαν. Εμειναν έκπληκτοι, όταν έμαθαν ότι είμαι αστυνομικός. Τους εξήγησα τι είχε συμβεί, αλλά δεν με πίστεψαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: