Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Βρετανοί ξεσηκώθηκαν για τους δολοφόνους ζώων στην Κεφαλλονιά


Διεθνή καμπάνια εναντίον της Κεφαλλονιάς ξεκίνησαν δεκάδες Βρετανοί που κατοικούν μόνιμα στο νησί τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την ομαδική εξόντωση αδέσποτων και μη ζώων από αγνώστους!


Ηδη ξεκίνησαν να στέλνουν μηνύματα στο Facebook, με σύνθημα «Μακριά από το νησί όπου δολοφονούν σκυλάκια», ενώ ταυτόχρονα έκαναν καταγγελίες στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας τους και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.


Η αρρωστημένη δράση αυτών που θέλουν να αποκαλούνται «άνθρωποι», αλλά απέχουν πολύ, εκδηλώθηκε το προηγούμενο διήμερο Παρασκευή και Σάββατο στον Πόρο, στα Τζανάτα, στη Ρίζα, στο Ρατζακλί και άλλα χωριά της περιοχής Ελειού.


Οι «δολοφόνοι» μοίρασαν δηλητηριασμένο κρέας στις γειτονιές, όπου τριγυρίζουν σκυλιά και γάτες, όχι μόνο αδέσποτα, αλλά και κατοικίδια με λουρί…Δεκάδες ζώα βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, ενώ ο τοπικός κτηνίατρος Λευτέρης Ψαρρός κατάφερε με πολλή δυσκολία να σώσει λίγα από αυτά.


Τα περισσότερα ανήκαν σε Βρετανούς μόνιμους κατοίκους του Ελειού, οι οποίοι τα είχαν φέρει μαζί τους από τη Βρετανία, τα φρόντιζαν και τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής. Εξαλλοι από την οργή και τη θλίψη, οι αλλοδαποί διαμαρτύρονταν στους ντόπιους λέγοντας ότι ποτέ τα σκυλιά τους δεν επιτέθηκαν σε κάποιον και άρχισαν να ρωτούν αν υπήρχε σχέδιο εξαναγκασμού τους να εγκαταλείψουν το νησί!

Πηγή: espresso news

Δεν υπάρχουν σχόλια: