Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Θέλει να κρατήσει το παιδί του βιαστή πατέρα της!


Δέκα ημέρες μετά από την έντονη αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει στη Βραζιλία, με αφορμή ένα κορίτσι εννέα ετών, το οποίο υποβλήθηκε σε επέμβαση άμβλωσης αφού έπεσε θύμα βιασμού από τον πατριό της με αποτέλεσμα να κυοφορεί δίδυμα, μία 13χρονη δήλωσε ότι επιθυμεί να κρατήσει το παιδί που εγκυμονεί μετά από το βιασμό της από τον πατέρα της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φόλχα ντε Σαο Πάολο, ο πατέρας της έφηβης κοπέλας έχει συλληφθεί και κρατείται σε φυλακή στην περιοχή Γκουαρατίνγκα στα βορειοανατολικά της χώρας. Η έφηβη αν και είναι ανήλικη έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα κρατήσει το παιδί που εγκυμονεί, αφού η μητέρα της έχει πεθάνει και δεν υπάρχει κανένα άλλο μέλος της οικογένειας της.

Οι αμβλώσεις είναι παράνομες στη Βραζιλία, ωστόσο ο νόμος επιτρέπει εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις βιασμών και κυήσεων που θέτουν τη ζωή των εγκύων σε κίνδυνο. Στην περίπτωση της 9χρονης, η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία προσπάθησε να αποτρέψει την άμβλωση και μάλιστα η αρχιεπισκοπή Ολίντα και Ρεσίφε, στη βορειοανατολική Βραζιλία, απείλησε να καταθέσει μήνυση σε βάρος της μητέρας της μικρής, η οποία και διέταξε να γίνει η άμβλωση.

Η 13χρονη έφηβη που βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και έχει υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στο Σαλβαδόρ της Μπάχια, έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει το παιδί του πατέρα της αν δεν προκύψει πρόβλημα στην υγεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: