Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

100.000 οχήματα έχουν εγκαταλείψει την Αθήνα


Αυξημένη είναι η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Ήδη 100.000 οχήματα έχουν εγκαταλείψει την Αθήνα, ενώ ήδη οι πρώτες ουρές αρχίζουν και σχηματίζονται στις Εθνικές Οδούς.

Παράλληλα, στα υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ η πληρότητα αγγίζει ήδη το 100%. Συγκεκριμένα, τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ θα ξεπεράσουν τα 450. Στο 100% και η πληρότητα των τρένων στον κεντρικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη αλλά και στο δίκτυο Πελοποννήσου. Ήδη ο ΟΣE έχει προχωρήσει στην κατά 18% ενίσχυση των θέσεων και στις απλές αμαξοστοιχίες.

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι προγραμματισμένες πτήσεις αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις) μόνο για τη Μ. Παρασκευή υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 534. Από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως και τη Δευτέρα του Πάσχα θα εκτελεστούν συνολικά 3.167 πτήσεις, εκ των οποίων 72 τσάρτερ και 22 έκτακτες. Με πληρότητα 100% αναχωρούν και τα πλοία από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: