Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Ομογενής απειλείται με φυλάκιση 11 χρόνων γιατί απήγαγε τον γιο του


Συντετριμμένος ο Ελληνοαυστραλός Γιώργος Μπέτσης ξέσπασε σε λυγμούς, καθώς παρέδιδε τον γιο του στην αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ύστερα από εξαφάνιση 12 ημερών μαζί με τον γιο του Θωμά, ο "απελπισμένος" πατέρας αγκάλιασε σφιχτά τον γιο του, ξέσπασε σε κλάματα, και είπε: "Σπαράζει η καρδιά μου που παραδίδω τον γιο μου. Υποτίθεται ότι εγώ είμαι ο δυνατός αλλά λύγισα. Μαζί μου ξέσπασε σε κλάματα και ο Θωμάς. Ο πόνος μας είναι αβάσταχτος".


Ο Γιώργος Μπέτσης έστειλε τον γιο του, συνοδευόμενο από τον δικηγόρο του, στην αστυνομική διεύθυνση του Λος ΄Άντζελες. Ο ίδιος κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο. Ως γνωστό από τις 3 Απριλίου το FBI, η αστυνομία του Λος Άντζελες και η Ίντερπολ καταζητούσαν τον Γιώργο Μπέτση, , ο οποίος "απήγαγε" τον γιο του, από το σχολείο του στο προάστιο Pacific Pasilades του Λος Άντζελες.

Πριν από λίγες μέρες ο ομογενής δήλωσε σε αυστραλιανή εφημερίδα πως η πρώην σύντροφός του δεν του επέτρεπε να δει τον γιο τους και δεν του άφησε άλλη επιλογή απ' αυτή της "απαγωγής". Είχε υποσχεθεί πως θα τον επιστρέψει, τηρώντας το λόγο του. Ο κ. Μπέτσης εξήγησε ότι πέρασε το τελευταίο δωδεκαήμερο "κάπου" στην Καλιφόρνια όπου έζησε "ανεπανάληπτες στιγμές" με τον γιο του.

Και ενώ ο Θωμάς ξανάσμιξε με τη μητέρα του οι αμερικανικές αρχές εξετάσουν το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης σε βάρος του κ. Μπέτση. Σε περίπτωση άσκησης δίωξης σε βάρος του, όπως λένε κορυφαίοι νομικοί, μάλλον θα προφυλακιστεί και θα χρειαστεί εγγύηση 500.000 δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερος έως την διεξαγωγή της δίκης του.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι λένε πως ο ομογενής απειλείται με φυλάκιση έως και έντεκα χρόνων. "Δεν σκέφτηκα το θέμα της φυλάκισής μου γιατί δεν ήθελα το στοιχείο του φόβου να επηρεάσει τις μέρες που πέρασα με τον Θωμά" είπε ο κ. Μπέτσης ο οποίος παρέδωσε και το διαβατήριο του μαζί με τον γιο του. "Θα συνεργαστώ με τις αρχές γιατί θέλω να έχω τη δυνατότητα και την ελευθερία να βλέπω τον γιο μου" είπε. Η σύζυγος του κ. Μπέτση, η ομογενής δημοφιλής ηθοποιός Μαίρη Κούστα, δήλωσε ότι θα μεταβεί από το Σίδνεϊ στο Λος Άντζελες για να συμπαρασταθεί στον άνδρα της.

Κλαίγοντας η κα Κούστα είπε πως "είναι απίστευτο. Πήγε να δει για λίγες μέρες το παιδί του και θα καταλήξει στη φυλακή".

Μητέρα του Θωμά είναι η Αυστραλή, Πρισίλα Ντάσταν, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από τη δυνατότητά της να "ερμηνεύει" τη μυστική γλώσσα των βρεφών μόλις γεννιούνται. Με αυτή της την ιδιότητα, εμφανίζεται μόνιμα στην εκπομπή της Oprah στις ΗΠΑ καθώς και σε άλλες αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Η κ. Ντάσταν κατηγορείται από τον κ. Μπέτση ότι αθέτησε τη συμφωνία να έχει ο κ. Μπέτσης τον γιο του τέσσερις μήνες τον χρόνο και, κυρίως, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: