Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Νέος Θάνατος στο πλοίο "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ"


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Επιβατικού- Οχηματαγωγού πλοίου «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» Ν.Π. 11550, το οποίο εκτελούσε χειρισμούς πρόσδεσης στο λιμένα Ηγουμενίτσας προερχόμενο από Πρίντεζι Ιταλίας με... τελικό προορισμό την Πάτρα, ότι 44χρονος, ο οποίος ταξίδευε με τη συνοδεία οικείων του, είχε απωλέσει τις αισθήσεις του.


Με τον κατάπλου του πλοίου, ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πρόκειται δε να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, από τον Ιατροσικαστη κ. Βουγιουκλάκη.


Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.Θα πρέπει πάντως να σημειθεί πως είναι ο τρίτος θάνατος επιβάτη σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγια από την Ιταλία προς την Ηγουμενίτσα, σε ένα μόνο μήνα!


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν απο χρόνια, είχε εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση (υπουργεία Υγείας και Εμπορικής Ναυτιλίας) που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την λειτουργία εντός των πλοίων, που εκτελούν μεγάλες αποστάσεις, όπως Ηγουμενίτσα - Ιταλία την λειτουργία κανονικού ιατρείου, με γιατρό και νοσηλευτή.


Οριζόταν το ιατρείο αυτό να είναι πλήρως εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και να διαθέτει σύστημα τηλεϊατρικής.Οι πλοιοκτήτες, όμως, όπως φαίνεται, έγραψαν «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» την κοινή υπουργική απόφαση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: