Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Κτηνωδία! Έπνιξαν αρκούδα με συρματόσκοινο


Τις ίδιες φρικτές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για το θάνατο άγριων ζώων, όπως τα αγριογούρουνα, επιλέγουν ασυνείδητοι για να εξοντώσουν αρκούδες.

Με συρμάτινες θηλιές που στήνουν σε περάσματα ζώων τα συμπαθή θηλαστικά αιχμαλωτίζονται και βρίσκουν αργό και βασανιστικό θάνατο.


Μια τέτοια κτηνωδία αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο νομό Ιωαννίνων, όπου κάποιοι «καταδίκασαν» μια αρκούδα στο δημοτικό διαμέρισμα Κεφαλόβρυσου σε θάνατο δι’ απαγχονισμού.


Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες της οργάνωσης «Καλλιστώ», την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε νέο κρούσμα παράνομης εξόντωσης αρκούδας.Ο θάνατος του άγριου ζώου προήλθε από πνιγμό, αφού πρώτα παγιδεύτηκε από το λαιμό με συρμάτινη θηλιά.


Σύμφωνα με τους ανθρώπους της περιβαλλοντικής οργάνωσης, αυτή η παράνομη μέθοδος σύλληψης και θανάτωσης ειδών άγριας πανίδας χρησιμοποιείται κυρίως για την παράνομη σύλληψη και θανάτωση αγριόχοιρων στη διάρκεια αλλά και εκτός κυνηγετικής περιόδου.Οι συρμάτινες θηλιές τοποθετούνται συνήθως σε περάσματα ζώων, με σκοπό να τα παιδεύσουν και στη συνέχεια να τα εξοντώσουν.


Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της άτυχης αρκούδας, η οποία παγιδεύτηκε και τελικά κατέληξε με το πλέον μαρτυρικό τρόπο.


Στην περιοχή βρέθηκαν μάλιστα σημάδια πάλης του ζώου, ενδεικτικά της απελπισμένης προσπάθειάς του να απεγκλωβιστεί από την παγίδα που του είχαν στήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: