Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Η οικονομική κρίση χτύπησε το Άγιο Φως


Σαράντα με πενήντα χιλιάδες ευρώ φτηνότερα θα κοστίσει φέτος στο Ελληνικό Δημόσιο η μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.

O λόγος είναι ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ναυλώσει Μπόινγκ 160 θέσεων, αφού φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος Εμπραέρ.

Εκτιμάται ότι το ταξίδι με το αεροσκάφος των 40 θέσεων θα κοστίσει περίπου 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών μελετούσε τον περιορισμό του κόστους της μεταφοράς του τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος φαίνεται να μέτρησε, εκτός των άλλων, και η οικονομική κρίση.


Άλλωστε, οι υπεύθυνοι εκτός από το υψηλό κόστος έπρεπε κάθε χρόνο να λύσουν και έναν ακόμη γρίφο: ποιους θα άφηναν εκτός αεροπλάνου που θα συνόδευε τον υφυπουργό και τους υπόλοιπους επισήμους (εκπροσώπους κομμάτων, εκπρόσωπο Αρχιεπισκόπου).


Στον υπουργείο από την αρχή της χρονιάς έφταναν περίπου 1.000 αιτήματα από δήμους και άλλους φορείς που ήθελαν να ταξιδέψουν μέχρι τα Ιεροσόλυμα και να επιστρέψουν. Και βέβαια απ΄ αυτά ελάχιστα μπορούσαν να ικανοποιηθούν αφού το Μπόινγκ της Ολυμπιακής που ναύλωνε το υπουργείο χωρά μόλις 150-160 άτομα.
Πηγη: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: