Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Το Ισραήλ απειλεί με επίθεση το Ιράν


Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση τού δώσει το πράσινο φως, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times, επικαλούμενο ισραηλινές πηγές.

«Το Ισραήλ θέλει να είναι σίγουρο ότι εάν δώσει το πράσινο φως στο στρατό του, αυτός θα μπορεί να πλήξει το Ιράν σε μερικές ημέρες ή σε μερικές ώρες.

Ετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα για αυτό το ενδεχόμενο. Το μήνυμα προς το Ιράν είναι ότι η απειλή αυτή τη φορά δεν είναι μόνο λεκτική», τόνισε ανώτερος αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
Ανάμεσα στα μέτρα προετοιμασίας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είναι συνεχείς πτήσεις επί 24ώρου βάσεως αεροσκαφών έγκαιρης ειδοποίησης και ελέγχου AWACS (Airborne raly Warning and Control Systems) αλλά και στρατιωτικές ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο που θέλει να πραγματοποιήσει για να προετοιμάσει τον πληθυσμό για τυχόν αντίποινα.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πάνω από δέκα στόχοι πρέπει να πληγούν στο Ιράν.

Οι θέσεις-στόχοι περιλαμβάνουν τη Νατάνζ όπου βρίσκονται χιλιάδες συσκευές φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμό ουρανίου, το Ισπαχάν και το Αράκ όπου το Ιράν κατασκευάζει αντιδραστήρα βαρέος ύδατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: