Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Τι θα μας απασχολήσει άραγε του χρόνου?

ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Γερά τα χαρτιά με τα οποία κατεβαίνουν οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής. Σίγουρες θεωρούνται για το ελληνικό κοινό τα τηλεπαιχνίδια του ομίλου «Sparks», που έκλεισε συμφωνία με την Kάπα Studios. Τα τηλεπαιχνίδια «True or False» και «Stark Naked» παίρνουν το δρόμο προς Αθήνα μεριά και θα μας κρατήσουν παρέα την ερχόμενη σεζόν.
Ο μεγαλύτερος όμιλος ψυχαγωγικού content η EndeMol κατεβάζει στο MIPTV το τηλεπαιχνίδι: «The Colour of Money» για το οποίο στα παρασκήνια υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του ΑΝΤ1, αλλά και από τον ALPHA. Όπως και για το «Risk To Win It All». Επίσης από τα γερά χαρτιά είναι το παιχνίδι γνώσεων «I Love My Country», όπου συμμετέχει ενεργά το τηλεοπτικό κοινό μέσω SMS. Για τους ερωτευμένους ή όσους θέλουν να ερωτευτούν υπάρχει το «Get your Blind Date», που παρουσιάζει η Tarpet σε συνεργασία με την EndeMol. Τέλος σίγουρη κρίνεται το ενδιαφέρον για το «ευρωπαϊκό» «Beat Your Host».

REALITY
Το νέο δυναμικό reality που σκίζει σε αρκετές χώρες του κόσμου λέγεται: «10 Years Younger – The Challenge», πρόκειται –ίσως σύντομα- να έρθει και στην Ελλάδα. Το χαμηλό κόστος και το νεανικό κοινό που προσελκύει το ημίωρο καθημερινό σόου, αποτελεί μεγάλο κίνητρο εξαγοράς του. Μετά το «Got Talent» στην MIPTV παρουσιάζεται ένα νέο Talentshow που ακούει στον τίτλο: «Wonder Kids- Little People, Big Talent» αλλά και το «Strictly Vocal», ένα μουσικό talentshow που στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην a capella παρουσίαση. Νέο απόκτημα του EndeMol είναι το «Operation Triumph», που προέκυψε από την Ισπανική τηλεόραση για την ανάδειξη εκπροσώπου στην Eurovision και θα μεταδοθεί λίαν συντόμως και στην Αμερική. Τέλος το reality-τηλεπαιχνίδι «Parenti Talenti» έχει αποσπάσει αρκετές θετικές γνώμες στην MIPTV. Το παιχνίδι μέσα από διάφορες δοκιμασίες, ψάχνει τους καλύτερους γονείς της χωράς.

ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ - ΒΡΑΔΙΝΟ
Η τηλεοπτική σειρά του BBC με τίτλο «Being Human», η δραματική σειρά του CBS «The Bridge», το «Listener», το «Whistler», το «90210» και το «Fringe» αποτελούν τα σίγουρα new Entry στον χώρο της ελληνικής τηλεόρασης. Φυσικά το ελληνικό κοινό θα παρακολουθήσει νέα επεισόδια των σειρών «Desperate Housewives», «Lost» , «CSI:Miami», «CSI», «CSI: NY», «Prison Break», «Ugly Betty», «Samantha Who?!», «Greys Anatomy», «Ghost Whisperer», «Criminal Minds», «Nip Tuck», «ER», «Eleventh Hour». Σειρές που έχουν βρει στέγη πριν την διεθνή έκθεση.

ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ - ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το εμπόριο με τα «ξένα σενάρια» ξεπερνά και φέτος κάθε προηγούμενο, όλο και περισσότερες εταιρίες παραγωγής κατεβάζουν τα σενάρια τους. Το «Mr. and Mrs. Pells» παρασκηνιακά έχει σημειώσει τα θετικότερα σχόλια. Πρόκειται για μία κωμική σειρά –τηλενοβέλα- από την Αργεντινή, όπου περιπλέκεται η ιστορία μίας διάσημης οικογένειας δημοσιογράφων με έναν γκέι γιο, μία ατίθαση κόρη και έναν χώρο γεμάτο ίντριγκα, πάθος και μπόλικες κωμικές καταστάσεις.
Από τις σειρές που θα προσελκύσουν τους ανθρώπους του Alpha ή και του ΑΝΤ1 είναι το «Por Toda Minha Vida», επίσης εκ Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: mediakanea.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Simfona me to mediakanea,i tilenovela me tin diasimi oikogeneia dimosiografon,tin atithasi kori,ton gay gio kai ola afta erxetai stin Ellada kai paei gia ton ANT1.I etairia tha einai i PLD.