Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

"Τα καρχαριοειδή της Μεσογείου απειλούνται με εξαφάνιση ακριβώς επειδή κάποιοι συνάνθρωποί μας σκοτώνουν προκαταβολικά..."


"Η αναδημοσίεσυη αυτής της απαράδεκτης είδησης για τη θανάτωση καρχαρία στον Κορινθιακό χωρίς να έχει υπάρξει κανένας απολύτως κίνδυνος για τους θύτες-ψαροκυνηγούς, κύριοι, δεν σας τιμά.

Τα καρχαριοειδή της Μεσογείου απειλούνται με εξαφάνιση ακριβώς επειδή κάποιοι συνάνθρωποί μας σκοτώνουν προκαταβολικά, ορμώμενοι μονάχα από γελοίες προκαταλήψεις και παιδικές φοβίες. Ταυτόχρονα βέβαια πιστεύουν ότι διαπράττουν ανδραγαθήματα, ανόητη ψευδαίσθηση που εσείς με τις δημοσιεύσεις σας φροντίζετε δυστυχώς να ενισχύετε.

Το βήμα που δίνετε σε αυτούς τους κυρίους ανεβάζοντας αυτό το άρθρο, δεν αρμόζει σε Νέους Δημοσιογράφους. Τέτοιες ενέργειες αξίζουν μόνο κατακραυγής ή απαξίωσης.
Κανείς τους δεν κινδύνεψε επειδή το ψάρι πλησίασε τη βάρκα τους. Οι κύριοι αυτοί δε διέπραξαν τίποτα άλλο παρά μόνο έναν στυγνό φόνο και μάλιστα ενός είδους σπάνιου και απειλούμενου.

Διαβάστε, σας παρακαλούμε, το Κοινοτικό Σχέδιο Δράσης για τους Καρχαρίες.
http://www.rac-spa.org/dl/elasmo.pdf

Όλα τα καρχαριοειδή των ευρωπαϊκών θαλασσών θεωρούνται απειλούμενα είδη και η αλιεία τους απαγορεύεται.

Η άγνοια εκείνων που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει την ενημέρωση του κοινού, είναι ιδιαίτερα επιζήμια και κατακριτέα.

Σας παρακαλούμε θερμά να ανακαλέσετε το άρθρο σας. Θα είναι μια μικρή αλλά σημαντική συνδρομή στην προσπάθεια όλων μας να αλλάξει αιώνα αυτή η χώρα και να φτάσει επιτέλους στο παρόν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων"

Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "Τηθύς"
www.scubadive.gr
Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Shark Alliance
http://www.sharkalliance.org/

neoi-dimosiografoi: Εμείς αναδημοσιεύσαμε μια είδηση... Δεν πήραμε θέση... Αλλά αν μας ρωτάτε και θέλετε να πάρουμε... ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.... Άλλωστε αν ψάξετε λίγο τις αναρτήσεις μας, θα καταλάβετε... Συγνώμη, αν σας προκαλέσουμε αλλά αποτελεί είδηση και την παραθέσαμε... Αν σας ενοχλήσαμε λάθος μας... και ζητάμε συγνώμη... Μακάρι να μην γίνονταν αυτά αλλά γίνονται...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

exis apolito dikio otan sinantisi o filos poy diamartirete karxaria as ton afisi na ton fai gati ine ydos ypo exafanisi
xaris divemaster pandi