Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Αρκουδάκι - ΕΝΑ- νεκρό από αυτοκίνητο


Μία ακόμα αρκούδα σκοτώθηκε από αυτοκίνητο τα ξημερώματα στην παλαιά εθνική οδό Κοζάνης Καστοριάς, στην περιοχή Νεάπολης.

Πρόκειται για τη 14η που σκοτώνεται από σύγκρουση με όχημα την τελευταία πενταετία, και η δεύτερη, μέσα σε διάστημα τριών 24ωρων. Το άτυχο ζώο ήταν ένας ενήλικας αρσενικός αρκούδος, 10 ετών, που ζύγιζε 220 κιλά.

Το ζώο βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ενώ το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Ο νεκρός αρκούδος μεταφέρθηκε, με ειδικό όχημα, από την ομάδα άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου» στο Δασαρχείο Τσοτυλίου, και ακολούθως, στο Κτηνιατρικό Κέντρο Βοΐου, όπου έγινε η επίσημη νεκροψία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, 27 αρκούδες έχουν βρει το θάνατο, είτε από αυτοκίνητα, είτε από πυροβολισμούς, είτε από δηλητηριασμένα δολώματα. Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», ο αριθμός είναι ανησυχητικός, δεδομένου ότι το σπάνιο αυτό είδος αναπαράγεται αργά και δύσκολα και σήμερα, αριθμεί περί τα 250 (εκτίμηση ελάχιστου πληθυσμού) άτομα σ΄ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: