Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Πώς εξελίχθηκε έτσι ο Νίνης;;


Πριν δυο χρόνια, όλοι μιλούσαν για το παιδί-θαύμα, το ταλέντο που θα μπορούσε επιτέλους να εξελιχθεί και να κάνει καριέρα στην Ευρώπη, το παιδι που ήταν προσγειωμένο, το παιδί που όλο χαμογελούσε.

Απ' όλα αυτά το μόνο που ισχύει ακόμα σίγουρα είναι ότι συνεχίζει να χαμογελάει.Το ταλέντο όμως θέλει και μεγάλη επιμονή και υπομονή και ίσως κάπου στην πορεία χάνεσαι, παραστρατείς, ξεφεύγεις και χαλάνε όλα.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι έγινε και με τον Σωτηράκη. Το παιδί που δε φαινόταν να μην έχει επίγνωση του ταλέντου του, και που προσπαθούσε για να καθιερωθεί και γιατί όχι, να πάει σε ομάδα του εξωτερικού.

Μια φορά αποφάσισε ένας προπονητής να στηρίξει έναν 17χρονο πιτσιρικά στην Ελλάδα και τελικα αν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή την επόμενη χρονιά, θα μιλάμε σε λίγα χρόνια για έναν ακόμα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να κάνει καριέρα αλλά δεν έκανε.Βλέπετε στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που πλησιάζουν τους ποδοσφαιριστές, το παίζουν μάνατζερ, φίλοι, γκόμενες, και τελικά τους φουσκώνουν τα μυαλά και τους κάνουν να ξεχνάνε τον αρχικό τους στόχο.

Στο Σωτήρη φαίνεται πως η αλλαγή (η εμφανής τουλάχιστον) ήρθε από γυναίκα. Την πιο "επικίνδυνη" κατηγορία γυναίκας μάλιστα για τους ποδοσφαιριστές: τα μοντέλα.Δε θέλει και πολύ να το ρίξεις στις εξόδους και να βάλεις το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα.

Κάτι αυτό, κάτι ο παραγκωνισμός του Πεσέιρο και του Τεν Κάτε που τον είχαν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, δε θέλει και πολύ να αρχίσει να χάνεται ένα ταλέντο στην καλύτερη ηλικία του.Πάνω που ασχολήθκαν μαζί του την καλύτερη ηλικία, μετά από 2 χρόνια ήδη τον λένε κάποιοι τελειωμένος.Δεν είναι όμως τελειωμένος.

Μην τρελαθούμε. Απλά πρέπει να στρωθεί ΜΟΝΟ στις προπονήσεις και να τον βοηθήσουν προπονητής και διοίκηση.Έχω ακούσει πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού του έχει φερθεί καλά τόσα χρόνια και φέτος δεν ήταν πιεστική απέναντί του. Σε σημειο που έπρεπε λίγο να του τρίξει τα δόντια.Αντίθετα ο Τεν Κάτε ήταν ξεκάθαρος.

Του τόνιζε ότι πρέπει να ναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και πολλές φορές τον "τιμωρούσε" και δεν τον έβαζε.Στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε ως αλλαγή δεν φάνηκε ιδιαίτερα και εξοργισμένος ο Τεν Κάτε του είπε μετά πως "περισσότερο νοιαζόσουν για το παιχνίδι, παρά για τον αγώνα"Ελπίζουμε η επόμενη χρονιά να είναι αλλιώς, να επιστρέψει συγκεντρωμένος και αποφασισμένος και γιατί όχι να κάνει την καριέρα που του αξίζει.

Ταλέντο έχει και πολύ μάλιστα. Κρίμα να χαραμιστεί...


Δεν υπάρχουν σχόλια: