Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ανέτοιμοι να σβήσουμε το τσιγάρο


Καμία βελτίωση ή αναδιαμόρφωση δεν έχει γίνει στους κλειστούς χώρους των οποίων οι ιδιοκτήτες θα κληθούν από την 1η Ιουλίου να εφαρμόσουν τον νόμο για την οριστική απαγόρευση του καπνίσματος και στη χώρα μας.

Σε μηδενικό σημείο βρίσκονται μόλις δύο μήνες πριν από την ισχύ του νόμου οι αναγκαίες τροποποιήσεις και ενέργειες για τη διαμόρφωση και την αναπροσαρμογή όλων των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων καθώς οι επαγγελματίες πολλών κλάδων αναζητούν και το πιο μικρό «παραθυράκι» στη νομοθεσία προκειμένου να τρενάρουν την ημερομηνία εφαρμογής της.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης εστιάτορες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και μπαρ, αλλά και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ, ψάχνουν διεξόδους για να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η λειτουργία των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και των πρακτορείων τους.

Και ενώ εδώ και μήνες θα έπρεπε να έχουν αποσταλεί ενημερωτικές επιστολές μέσω των νομαρχιών και των δήμων που θα τους καλούν να αποφασίσουν σχετικά, τίποτα δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί.

Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να λάβουν ειδική αδειοδότηση αν θέλουν να αποφύγουν τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: