Τρίτη 14 Απριλίου 2009

“ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΛΟΠΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ”


Πριν φύγετε, όσοι θα φύγετε... τσεκάρετε λίγο.... τα παρακάτω...


1. Πριν βγείτε, έστω και για λίγο, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ασφαλισμένα.


2. Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα, ένα φως μονίμως αναμμένο ή γραμματοκιβώτια ξεχειλισμένα από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας και ανοιχτή πρόσκληση για επισκεπτήριο στους διαρρήκτες. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον «ποντικό» στην αναρρίχηση του.


3. Παρακαλέστε ένα γείτονα ή κάποιο φίλο, να επιτηρεί το σπίτι σας. Βάλτε αυτόματο διακόπτη, ώστε ορισμένα φώτα ν' ανάβουν κατά άτακτα χρονικά διαστήματα, για να γίνει λιγότερο αισθητή η απουσία σας.


4. Αντιμετωπίστε με επιφυλακτικότητα οποιοδήποτε άγνωστο άτομο θα συναντήσετε στην πόρτα σας, στο υπόγειο ή στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας σας. Ο νεαρός που παριστάνει τον πλασιέ, τον τεχνικό των οργανισμών κοινής ωφέλειας ή τον υπάλληλο του συνεργείου καθαριότητας μπορεί να έχει στο νου του άλλου είδους ...... καθαρισμό για το διαμέρισμα σας. Αν προσέξετε κάποιον που κινείται ύποπτα έξω από το σπίτι σας, στο απέναντι σπίτι ή και στη γειτονιά σας, ειδοποιήστε αμέσως την Αστυνομία στα τηλέφωνα 2310-388100/101/102 ή στο 100.


5. Οι συμπαγούς κατασκευής πόρτες σπιτιών, που περιβάλλονται από ανθεκτικό πλαίσιο κι έχουν κλειδαριές ασφαλείας, παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τις κοινές πόρτες.
6. Χρησιμοποιήστε πείρους ασφαλείας στα παράθυρα και στα πατζούρια, ιδίως σε ισόγεια διαμερίσματα.


7. Μην αφήνετε στο σπίτι σας μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συλλογές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι θυρίδες είναι σημαντικό μέσο προστασίας.


8. Παρακαλούμε ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία για την κλοπή, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα πράγματα που σας αφαίρεσαν και τυχόν χαρακτηριστικά των δραστών. Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, ούτε τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα αντικείμενα που οι διαρρήκτες τυχόν άφησαν πίσω τους. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που θα σας δώσουν οι επιληφθέντες αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: