Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια με τις κροτίδες...


Οι τραυματισμοί από το επικίνδυνο έθιμο των βεγγαλικών δεν έλειψαν ούτε φέτος. Ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή όταν εξερράγησαν δυναμιτάκια στα χέρια του, ενώ έπαιζε με τους φίλους του στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το παιδί ήταν αιμόφυρτο και έφερε εγκαύματα στο στήθος και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί το υπέβαλλαν σε επέμβαση για να σώσουν το χέρι του.


Η παρέα των παιδιών έπαιζε στο πάρκο πίσω από το ΣΕΦ, όπου όπως είπαν αργότερα στους αστυνομικούς, ο 13χρονος βρήκε ένα δυναμιτάκι, το οποίο δεν είχε σκάσει. Αγνοώντας τη ζημιά που μπορούσε να του προκαλέσει, του έβαλε φωτιά και έσκασε στα χέρια του.


Οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλά δυναμιτάκια, που βρέθηκαν στα χέρια των παιδιών. Η μητέρα του που βρίσκεται στο πλευρό του, είπε ότι πως ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Τα τελευταία θύματα του επικίνδυνου εθίμου των βεγγαλικών είναι τρεις άνθρωποι απ’ το Αγρίνιο.


Ένας 24χρονος ακρωτηριάστηκε και ένας άνδρας 46 ετών έχασε τα τρία δάχτυλα του χεριού του από ρίψη δυναμίτη, ενώ μια κοπέλα δέχτηκε τα θραύσματα βαρελότου στον αυχένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: