Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Στημένος διαγωνισμός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαβάστε ποιους διόρισαν…


ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.500 ΕΥΡΩ

Θύελλα διαμαρτυριών προκαλεί ο διορισμός από το παράθυρο στο υπουργείο Αμυνας πενήντα πέντε (55) «ειδικών επιστημόνων» μεταξύ των οποίων «γαλάζια παιδιά», ορισμένα από τα οποία, σύμφωνα με καταγγελίες συνυποψήφιών τους, δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη προσόντα!

Ο... διαγωνισμός έγινε εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ με τη μέθοδο της συνέντευξης το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου και τα αποτελέσματα βγήκαν με συνοπτικές διαδικασίες μέσω Διαδικτύου αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης!

Ο στόχος προφανής. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν εν μέσω των εορτών του Πάσχα για να μειωθεί η δυνατότητα άμεσης αντίδρασης των ΜΜΕ καθώς και υποβολής εντάσεων από τους αποτυχόντες, αφού σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει αυτές να γίνουν μέσα σε δέκα μέρες. Επί της ουσίας πρόκειται για πέντε εργάσιμες μέρες...

Ανάμεσα στους επιτυχόντες του διαγωνισμού είναι ημέτεροι και «γαλάζια παιδιά» όπως:

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας προσλαμβάνεται και ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Αμυνας!! Η ίδια είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.
Ως δεύτερη νομικός σύμβουλος του υπουργού Αμυνας προσλαμβάνεται η ειδική συνεργάτης του πρωθυπουργού!

Η νυν διευθύντρια στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων προσλαμβάνεται ως πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο γραφείο του υπουργού Αμυνας. Στο ίδιο Ινστιτούτο είναι μέλος του Συμβουλίου ο σύζυγος της επίσης «επιτυχούσας» γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος είναι πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη!!

Συγγενικό πρόσωπο νυν υφυπουργού που υπέγραψε την προκήρυξη του διαγωνισμού, προσλαμβάνεται στη μία από τις δύο θέσεις πτυχιούχων Πληροφορικής. Το ίδιο άτομο είχε αποτύχει σε άλλους διαγωνισμούς όπως: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατέλαβε την 85η θέση και απέτυχε στη συνέντευξη. Επίσης είχε αποτύχει και στον γραπτό διαγωνισμό των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Υποψήφια με τη ΝΔ στο Οικονομικό Επιμελητήριο καταλαμβάνει την 1η από τις 10 θέσεις πτυχιούχων Οικονομικών. Η συγκεκριμένη «γαλάζια» συνδικαλίστρια έχει ήδη διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στο υπουργείο Αμυνας και μάλιστα σε θέση αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης. Δηλαδή στην ίδια Διεύθυνση που είχε την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Αλλη μία υποψήφια με τη ΝΔ στο Οικονομικό Επιμελητήριο καταλαμβάνει την 3η θέση στον διαγωνισμό!

Μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ καταλαμβάνει τη μοναδική θέση οικονομολόγου στο γραφείο υπουργού Αμυνας!

Γιος νυν αρχηγού Γενικού Επιτελείου καταλαμβάνει την 9η θέση διπλωματούχων Οικονομικών!

Γιος αρχι-συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ προσλαμβάνεται ως οικονομολόγος.
Κόρη στελέχους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που απέτυχε σε γραπτό διαγωνισμό για την κάλυψη θέσης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, καταλαμβάνει τη μία από τις 5 θέσεις νομικού συμβούλου στη Διεύθυνση Εξοπλισμών!! Ο πατήρ έχει καταλάβει και άλλες δημόσιες θέσεις επί ΝΔ.

Η κόρη «τηλε-ψυχολόγου» καταλαμβάνει την 1η από τις 5 θέσεις ψυχολόγων - κοινωνιολόγων. Σε άλλον διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας με μόρια για την κάλυψη 50 θέσεων είχε καταλάβει την 49η θέση.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι μηνιαίες αποδοχές των νεοπροσληφθέντων «ειδικών επιστημόνων» στο υπουργείο Αμυνας ξεκινούν από 2.633 ευρώ, χωρίς τα επιδόματα και τις υπερωρίες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: