Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Τον "τσίμπησε" η ΑΕΠΠΙ γιατί πουλούσε παράνομα Mp3' s

Με την κατηγορία της απάτης και παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συνελήφθη 36χρονος ύστερα από καταγγελία, που οδήγησε σε έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας προσέφερε, για αγορά, στους χρήστες του Ιντερνετ κλεψίτυπα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, παιχνίδια (βίντεο γκέϊμς) μουσικά cd και άλλο υλικό, μέσω παραγγελιών στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής.


Ο κατηγορούμενος διέθετε σε κάθε χρήστη του διαδικτύου τραγούδια σε μορφή MP3 και video clips Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών μέσα από μια τεράστια συλλογή, που ήταν ενημερωμένη ως τις 3 Απριλίου του 2009.

Σε έρευνα, στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, 2.742 ψηφιακοί δίσκοι dvd, που περιέχουν τεράστιο αρχείο ήχου, επτά εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φάκελος αλληλογραφίας με αντικαταβολή.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος του κατηγορούμενου υποβλήθηκαν μηνύσεις από τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών Ηχογραφημάτων και της ΑΕΠΠΙ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: