Τρίτη 5 Μαΐου 2009

"Ματωμένος γάμος" στην Τουρκία


Στους 44 ανέρχονται οι νεκροί και στους δέκα οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής το χωριό Μπίλγκε της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι, απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης ενώ κάτοικοι της κοινότητας έκαναν λόγο για βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών που ίσως ήταν η αφορμή για τη σφαγή.

Οι μαρτυρίες πάντως για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον Μπίλγκε είναι αντιφατικές. Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρει ότι τέσσερις μασκοφόροι έφτασαν στο σημείο από διαφορετικές κατευθύνσεις, έριξαν χειροβομβίδες και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον των προσκεκλημένων, την ώρα που ο ιμάμης τελούσε το γάμο.

Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, κατάφεραν να διαφύγουν. Ο εντοπισμός τους καθίσταται ακόμη πιο δύσκολος γιατί στην περιοχή, περίπου 10 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία, επικρατεί αμμοθύελλα, με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί κατά πολύ η ορατότητα.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: