Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Η μοναδική μαθήτρια της Ψέριμου δεν θέλει να φύγει από το νησί


Το κουδούνι χτυπάει. Ακόμη μία φορά το ολιγόλεπτο διάλειμμα τη βρίσκει να κάθεται μόνη της στο μικρό προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου.


Μοναδική συντροφιά της, η δασκάλα της. Εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια διαβάζει και παρακολουθεί τα μαθήματα χωρίς παρέα, λύνει ασκήσεις χωρίς καμία βοήθεια και καθημερινά ανταγωνίζεται σε επιδόσεις τον ίδιο της τον εαυτό.


Ονειρό της, να μπορούσε να παίξει μαζί με συνομηλίκους της, να τρέξει στην αυλή με τις φίλες της, να ζήσει, να απολαύσει την εμπειρία μιας εκδρομής, αλλά και να γελάσει με τα αστεία των άλλων παιδιών που όμως… δεν υπάρχουν.


Πρόκειται για τη 12χρονη Αννα Μαύρου, τη μοναδική μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου, που σε λίγες εβδομάδες θα ολοκληρώσει με επιτυχία την έκτη τάξη του δημοτικού και θα προσευχηθεί, ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία της που δεν είναι άλλη από το να της δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει τις γυμνασιακές σπουδές στο ακριτικό νησί όπου γεννήθηκε και τόσο πολύ αγαπά.


Η Αννα δεν θέλει να αποχωριστεί το σπίτι, τους γονείς και τα αδέρφια της. Γνωρίζει όμως καλά πως το μέλλον της θα κριθεί από μια απόφαση που θα παρθεί σε κάποιο γραφείο ενός υπουργείου.


Μπορεί στο νησί όπου μεγαλώνει να μη λειτουργεί γυμνάσιο -λόγω έλλειψης μαθητών- αλλά η λύση στο πρόβλημα (που θα λύσει τα χέρια σε δεκάδες ακόμη μαθητές ακριτικών νησιών) ακούει στον όρο «τηλεσχολείο».


http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=1&artid=989590&pg=3

Δεν υπάρχουν σχόλια: