Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

Ακυροι οι γάμοι των gay στην Τήλο


Ανυπόστατους και ανύπαρκτους κήρυξε η ελληνική Δικαιοσύνη τους δύο πρώτους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών που τελέστηκαν στην Τήλο πέρσι το καλοκαίρι και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με δύο αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, οι γάμοι των δύο ομόφυλων ζευγαριών, δηλαδή της Ευαγγελίας με την Ολγα και του Θεμιστοκλή με τον Δημήτρη, κρίθηκαν «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατοι, νόμω ανύπαρκτοι και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα». Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου έκανε δεκτές εν μέρει τις αναγνωριστικές αγωγές του εισαγγελέα Ρόδου Γεωργίου Οικονόμου ως προς το σκέλος που αφορά το ανυπόστατο των δύο γάμων. Παράλληλα απέρριψε τις αγωγές ως προς το σκέλος που αφορά τον δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη, εναντίον του οποίου είχε στραφεί ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζοντας πως «γνώριζε ότι η ενέργεια και πράξη του αυτή είναι παράνομη, διότι μεταξύ των θετικών προϋποθέσεων για την τέλεση νόμιμου και έγκυρου γάμου μεταξύ δύο προσώπων απαιτείται απαραίτητα η διαφορά φύλου».

Οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν χθες στα βιβλία του Πρωτοδικείου της Ρόδου και ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης που χειρίζεται τις υποθέσεις δήλωσε ότι περιμένει να καθαρογραφούν για να δει το σκεπτικό των αποφάσεων, ενώ αναμένεται να ασκήσει εφέσεις αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: