Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Saras 4X4!


Υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται μοντάζ για να φτιάξουν ένα dvd με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους. Να κόψουν, να ράψουν, να... ξεγελάσουν εκείνον που θα το παρακολουθήσει. Κι άλλοι που μπορούν να βάλουν, απλά, ένα παιχνίδι να παίζει! Όπως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ δεν ήταν απλά όλος ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν όλος ο ημιτελικός! Κι αν για μας το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο, για τον ίδιο η εμπειρία ήταν... επαναλαμβανόμενη. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα απολύτως πετυχημένα φάιναλ φορ του 33χρονου σούπερ σταρ.


Το... πρώτο χτύπημα!

Η Βαρκελώνη ήταν οικοδέσποινα του φάιναλ φορ και η Μπαρτσελόνα η... νοικοκυρά σε απόγνωση. Με τον Γκρεγκόρ Φούτσκα να κάνει καταπληκτικό τελικό και τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να δίνει το πνεύμα του νικητή, που συχνά θεωρείται πως λείπει από τους Καταλανούς, η πολυπόθητη στέψη έγινε πραγματικότητα. Η παρουσία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πέρασε σε τρίτη μοίρα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο λατρεύτηκε και λατρεύεται στην ισπανική πόλη μαρτυρά ότι το... λιθαράκι του το έβαλε και την σφραγίδα του στην Μπάρτσα με το τριετές πέρασμά του την έβαλε. Κυρίως στον μεγάλο τελικό, όπου ένα δικό του τρίποντο στο 55-52 έδωσε ώθηση στην Μπαρτσελόνα να ξεκολλήσει απέναντι στην Μπενετόν και να φτάσει στη νίκη με 76-65.

Αναλυτικά:

Ημιτελικός: Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ 76-71

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 28 λεπτά, 9 πόντοι, 1/5 2π., 1/7 3π., 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

Τελικός: Μπαρτσελόνα-Μπενετόν 76-65

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 24 λεπτά, 8 πόντοι, 1/6 3π., 5/5 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ.

Το τρόπαιο του... λαού!

saras_makabi2.jpg Δεύτερο συνεχόμενο φάιναλ φορ και δεύτερη παρόμοια περίπτωση. Τα... εκατομμύρια του Μιζράχι αποτέλεσαν τη νέα πρόκληση για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος στο Τελ Αβίβ έζησε σαν βασιλιάς. Και είχε κάθε λόγο, αφού από η πρώτη του σεζόν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από την Μακάμπι και, μάλιστα, με ένα εκπληκτικό σκορ-ρεκόρ. “Ήμουν τυχερός που το έζησα”, θα πει μετά την κατάκτηση του τροπαίου μέσα σε παραλήρημα από τους οπαδούς της Ισραηλινής ομάδας. Η συμβολή του “Σάρας” θα είναι καθοριστική... Στον ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ θα πετύχει τους 14 από τους 18 του πόντους στο δεύτερο ημίχρονο για να οδηγήσει την Μακάμπι στον τελικό, όπως θα χρειαστεί μόλις 17 λεπτά για να στήσει το πάρτι!

Αναλυτικά:

Ημιτελικός: Μακάμπι-ΤΣΣΚΑ 93-85

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 31 λεπτά, 18 πόντους, 10/10 1π., 1/4 2π., 2/4 3π., 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο.

Τελικός: Μακάμπι-Σκίπερ 118-74

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 17 λεπτά, 18 πόντους, 2/2 1π., 2/2 2π., 4/6 3π., 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ.

Το τρίτο και το καλύτερο!

Κάθε χρόνο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έμοιαζε να γίνεται καλύτερος και να εξελίσσει το ταλέντο του. Το καλύτερο φάιναλ φορ του ήρθε όταν δεν είχε καν την έδρα στο πλευρό του. Όταν, όμως, ήταν έτοιμος πλέον για να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού το ταλέντο του ξεχώριζε όσο και το πλατινέ μαλλί με το οποίο εμφανίστηκε στη Μόσχα! Στον ημιτελικό θα ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που θα ένιωσε τον χαρακτήρα του Γιασικεβίτσιους, ο οποίος στο 75-67 θα πετύχαινε τέσσερις συνεχόμενους πόντους για να ξεκολλήσει η Μακάμπι να ανέβει σε διψήφια διαφορά πόντων και να την διατηρήσει ως το τέλος (91-82).

saras_macabi1.jpg Ο τελικός ήταν ένα προσωπικό του σόου. Όμοιο με αυτό του ημιτελικού στο Βερολίνο, γι' αυτό και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Πήρε μπρος όταν η Ταουγκρές άρχισε να γίνεται πολύ απειλητική και κράτησε μέχρι το τέλος. Με απίστευτο τρίποντο έκανε το 65-62 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και μπήκε το ίδιο ζεστός για να κάνει το 67-62. Η Μακάμπι έλεγξε το παιχνίδι στη συνέχεια και όποτε χρειάστηκε ο “Σάρας” ήταν εκεί.

Αναλυτικά:

Ημιτελικός: Μακάμπι-Παναθηναϊκός 91-82

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 33 λεπτά, 13 πόντοι, 6/7 1π., 2/6 2π., 1/3 3π., 8 ασίστ.

Τελικός: Μακάμπι-Ταουγκρές 90-78

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 36 λεπτά, 22 πόντοι, 5/5 1π., 4/8 2π., 3/4 3π., 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα.

“Επιστρέφω σε λίγο”...

Έφυγε για την Αμερική, έζησε το όνειρο του ΝΒΑ με τα καλά και τα κακά του και επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Πέρυσι χρεώθηκε και ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι, την αποτυχία να βρεθούν στην Μαδρίτη και να διεκδικήσουν την Ευρωλίγκα. Φέτος επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο και οδήγησε το τριφύλλι στην πρώτη του νίκη σε φάιναλ φορ επί του Ολυμπιακού. Η λεπτό προς λεπτό ανάλυση του αγώνα δίνει την πλήρη εικόνα της συμβολής του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη νίκη του Παναθηναϊκού, όμως και πάλι λίγα δείχνει... Οι αριθμοί αποτυπώνουν τη μεγαλειώδη εμφάνισή του, όμως και πάλι λίγα αποδεικνύουν. Ήταν από τις βραδιές που παίρνουν ένα όνομα. Ήταν η βραδιά του “Σάρας”.

Ημιτελικός: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 82-84

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 23 λεπτά, 18 πόντοι, 4/4 1π., 1/4 2π., 4/6 3π., 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κόψιμο.

Πηγή: Μαριάννα Αξιοπούλου, http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: