Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Εκμεταλλεύτηκαν 52χρονο ασθενή και εξασφάλισαν δάνεια στο όνομά του


Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει 52χρονος εκμεταλλεύτηκαν δύο άτομα τα οποία κατηγορούνται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι χρησιμοποίησαν την αστυνομική του ταυτότητά του για να αποσπάσουν χρήματα από τράπεζες.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία οι δράστες, ηλικίας 59 και 38 ετών, κατηγορούνται ότι το καλοκαίρι του 2005 υποσχέθηκαν στον 52χρονο ότι δήθεν θα του εξασφάλιζαν τραπεζικό δάνειο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας και ανεργίας που αντιμετωπίζει.

Του απέσπασαν την αστυνομική ταυτότητα και με πλαστά δικαιολογητικά εξέδωσαν στο όνομά του δύο καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες από τράπεζες, ύψους 27.000 ευρώ, αλλά κράτησαν οι ίδιοι τα χρήματα.

Επίσης, με τραπεζική χρηματοδότηση εξασφάλισαν ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικά είδη, συνολικής αξίας 31.000 ευρώ, ενώ ο άτυχος 52χρονος καλείται τώρα να εξοφλήσει σε τράπεζες και διάφορα καταστήματα χρέη που φθάνουν τις 68.000 ευρώ.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο 59χρονος συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν 8 δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 6,5 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: