Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ισόβια σε εστιάτορα που δηλητηρίασε με στρυχνίνη το δήμαρχο της περιοχής του, επειδή του αρνήθηκε άδεια για ξενοδοχείο


Ένας αυστριακός εστιάτορας 56 ετών που είχε δηλητηριάσει με στρυχνίνη το δήμαρχο της περιοχής του, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας, ποινή αυστηρότερη από την κάθειρξη των είκοσι ετών που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.


Ο Χέλμουτ Ομπερσμπέργκερ είχε κριθεί ένοχος, γιατί στις 8 Φεβρουαρίου 2008 είχε τοποθετήσει μία δηλητηριασμένη σοκολάτα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του δημάρχου, ο οποίος κατέρρευσε αμέσως μόλις την κατανάλωσε.


Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα, είχε δηλητηριάσει τη σοκολάτα η οποία συνοδευόταν από μία κάρτα που είχε πάνω μία καρδιά και έγραφε: "Είσαι πολύ σημαντικός για μένα".


Ο Χέλμουτ Ομπερσμπέργκερ εντοπίστηκε, χάρη σε δαχτυλικό αποτύπωμα πάνω στο φάκελο. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι ετών, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο επέβαλε αυστηρότερη ποινή, λαμβάνοντας υπόψη του τον ιδιαίτερα "δόλιο" χαρακτήρα της πράξης του.


Ο δήμαρχος της κοινότητας Σπιτζ (περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βιέννης) είχε αρνηθεί να δώσει στον εστιάτορα άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου με ιαματικά λουτρά, σε μία από τις αγροτικές του εκτάσεις. Το θύμα, αφού παρέμεινε σε τεχνητό κώμα επί δύο και πλέον μήνες, βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς έχει υποστεί ανήκεστες νευρολογικές βλάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: