Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Κωνσταντίνος Καραδήμας: Έρευνα για πιθανή δολοφονία του ηθοποιού

Μεγάλες αμφιβολίες και σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν επειγόντως από τις προανακριτικές αρχές, ώστε να αποκαλυφθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ξεψύχησε στη σκοτεινή πίσω πόρτα του Τζάνειου νοσοκομείου ο 30χρονος ηθοποιός Κωνσταντίνος Καραδήμας, φέρνει στη δημοσιότητα η «Espresso».

Το κρίσιμο πεντάλεπτο από τη 1.40 μέχρι τη 1.45 το ξημέρωμα της Κυριακής 15 Μαρτίου, την ώρα που κόπηκε για ανεξήγητους ακόμα λόγους το νήμα της ζωής του ηθοποιού που συμμετείχε στον «Καρυωτάκη», φαίνεται ότι κρύβει ένοχα μυστικά που τα σκέπασε το πυκνό σκοτάδι στα απόμερα μονοπάτια του Πειραιά.

Η ιατροδικαστική εξέταση, χωρίς τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, δεν ρίχνει φως στις πραγματικές αιτίες θανάτου και κάποια μισόλογα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά πυκνώνουν το μυστήριο σε ένα κίτρινο φάκελο με το επώνυμο του ηθοποιού, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτός.Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Δήμητρα Τσακρή που διενήργησε τη νεκροτομή, ο θάνατος μετά την μακροσκοπική εξέταση δείχνει πνευμονικό οίδημα που πιθανόν να δημιουργήθηκε από ισχαιμικού τύπου αλλοίωση του μυοκαρδίου.


Διαπιστώθηκε επίσης εικόνα γαστρορραγίας, χωρίς η ιατροδικαστής να έχει γνώση κάποιου προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του εκλιπόντος. Η κυρία Τσακρή ομολογεί και η ίδια ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να πέθανε ο ηθοποιός, εάν δεν έρθουν στα χέρια της οι τοξικολογικές εξετάσεις.Από την πλευρά της, η Ασφάλεια του Πειραιά κατ’ αρχάς προσανατολίζεται με τα μέχρι στιγμής ευρήματα στην απόρριψη του ενδεχομένου της εγκληματικής ενέργειας.


Δεν επιβεβαιώνει κάποια «απειλητικά ή πιεστικά τηλεφωνήματα» που φέρεται να έκαναν άγνωστοι στον ηθοποιό κάποιες μέρες πριν. Κρατάει όμως μια αμφιβολία που μένει να αρθεί ή να φουντώσει και να γίνει υποψία εγκλήματος μετά τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα του Κωνσταντίνου Καραδήμα. Επίσης επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός κομματιού χαρτί στο στόμα του ηθοποιού, το οποίο αποτελεί «πειστήριο» στην προανάκριση.


Πειστήριο εγκλήματος ή απόδειξη τραγικού και άδοξου τέλους από παθολογικά αίτια;«Κακώσεις στο πτώμα δεν βρέθηκαν. Το χαρτί στο στόμα πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε από το θύμα για να συγκρατήσει το αίμα, λόγω των αιμοπτύσεων από την αιμορραγία που είχε. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση που να μας οδηγεί και να μας προσανατολίζει σε σκέψεις ανθρωποκτονίας» απαντούν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.


«Ομως για εμάς ο φάκελος είναι ακόμα ανοιχτός» προσθέτουν. Για ποιο λόγο; Τι περιμένουν; Μήπως τα τηλεφωνήματα χωρίς όνομα που αναζητούν ταυτότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: