Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ταραχή (πάλι) για Σεργιανόπουλο...

Νέες αντάρες και προβλήματα δημιουργεί μέσα στην οικογένεια του αδικοχαμένου πρωταγωνιστή της τηλεόρασης Νίκου Σεργιανόπουλου η φημολογούμενη έκδοση αποκαλυπτικού βιβλίου με τον υποσχετικό εμπορικό τίτλο «Ο Αντρας που Αναζήτησε την Αγάπη στο Σκοτάδι».

Κεντρικό πρόσωπο του πονήματος ήταν αρχικά ο ίδιος ο ηθοποιός και η πολυτάραχη και σύντομη ζωή του.

Οταν όμως η οικογένεια του άγρια δολοφονημένου πρωταγωνιστή είπε ορθά κοφτά «όχι» στον συγγραφέα, η ιστορία ζωής έγινε μυθιστόρημα, ο ήρωας «Νίκος» πήρε το όνομα ενός «ηθοποιού Αλέξη» και πολλά από τα «πραγματικά περιστατικά» που περιγράφονται στο βιβλίο, όπως διαρρέει, σκεπάστηκαν από τον μανδύα της μυθοπλασίας.

Είναι το... γνωστό τροπάριο της αλλαγής εκδοτικής πλεύσης όταν οι δικηγόροι απειλούν με ασφαλιστικά μέτρα. Και σε αυτή την περίπτωση (όπως και στην πρόσφατη, του βιβλίου για τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη) η υπόμνηση που λογικά θα γίνει πάνω στο βιβλίο ότι «κάθε αναφορά σε γεγονότα και καταστάσεις που θυμίζουν αληθινό συμβάν είναι προϊόν φανταστικής πλοκής» θεωρείται από μερικούς πανάκεια.

Αυτοί όμως που επινόησαν την κυκλοφορία του βιβλίου φαίνεται ότι έχουν λησμονήσει κάτι εξαιρετικά σημαντικό - όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο γαμπρός του θύματος: ότι το αίμα του Νίκου Σεργιανόπουλου είναι ακόμα νωπό και πως η προστασία της μνήμης του πρόσωπου του δεν θα άντεχε σε μια απροκάλυπτη εμπορική έκθεση στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: