Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Καρχαρίας στη Βοιωτία


Μ.Σάββατο απόγευμα το ψάρεμα με ψαροντούφεκο τεσσάρων φίλων, λίγο έλλειψε να έχει … άλλη κατάληξη, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα καρχαριοειδές. Οι τέσσερις φίλοι κατευθύνθηκαν με τη βάρκα τους στη θέση “Λιβαδώστρα” στα ανοιχτά του Ν.Βοιωτίας στον Κορινθιακό Κόλπο. Βούτηξαν στα νερά της θαλάσσας, όταν κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν ότι ένα μεγάλο θαλάσσιο κήτος είχε αρχίσει και τους πλησίαζε επικίνδυνα. Με τα ψαροντούφεκα

κατάφεραν και έβγαλαν στην επιφάνεια ένα καρχαριοειδές μήκους περίπου 5 μέτρων, δίνοντας έτσι και ένα τέλος στην αγωνία τους για το ποιά θα μπορούσε να είναι η κατάληξη της … συνάντησής τους αυτής με το θαλάσσιο κήτος…Ξαφνικά είδαμε τον ΄΄μεγάλο΄΄ επισκέπτη να πλησιάζει τη βάρκα τους και μάλιστα με απειλιτικές διαθέσεις . Αντιδράσαμε γρήγορα μας λέει ο κ. Δήμου Παναγιώτης το χτυπήσαμε 4 φορές με τις βέργες δέσαμε τα σχοινια στη βάρκα και αφήσαμε το ψάρι να κινείται μέσα στον κόλπο . Μετά απο 4 ώρες κουράστηκε και τότε καταφέραμε να το βγάλουμε στην ακτή . Ούτε και εμείς το πιστεύαμε καταλήγει...

Πηγή: http://agroschannel.com

2 σχόλια:

Tethys είπε...

Η αναδημοσίεσυη αυτής της απαράδεκτης είδησης για τη θανάτωση καρχαρία στον Κορινθιακό χωρίς να έχει υπάρξει κανένας απολύτως κίνδυνος για τους θύτες-ψαροκυνηγούς, κύριοι, δεν σας τιμά.

Τα καρχαριοειδή της Μεσογείου απειλούνται με εξαφάνιση ακριβώς επειδή κάποιοι συνάνθρωποί μας σκοτώνουν προκαταβολικά, ορμώμενοι μονάχα από γελοίες προκαταλήψεις και παιδικές φοβίες. Ταυτόχρονα βέβαια πιστεύουν ότι διαπράττουν ανδραγαθήματα, ανόητη ψευδαίσθηση που εσείς με τις δημοσιεύσεις σας φροντίζετε δυστυχώς να ενισχύετε.

Το βήμα που δίνετε σε αυτούς τους κυρίους ανεβάζοντας αυτό το άρθρο, δεν αρμόζει σε Νέους Δημοσιογράφους. Τέτοιες ενέργειες αξίζουν μόνο κατακραυγής ή απαξίωσης.
Κανείς τους δεν κινδύνεψε επειδή το ψάρι πλησίασε τη βάρκα τους. Οι κύριοι αυτοί δε διέπραξαν τίποτα άλλο παρά μόνο έναν στυγνό φόνο και μάλιστα ενός είδους σπάνιου και απειλούμενου.

Διαβάστε, σας παρακαλούμε, το Κοινοτικό Σχέδιο Δράσης για τους Καρχαρίες.
http://www.rac-spa.org/dl/elasmo.pdf

Όλα τα καρχαριοειδή των ευρωπαϊκών θαλασσών θεωρούνται απειλούμενα είδη και η αλιεία τους απαγορεύεται.

Η άγνοια εκείνων που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει την ενημέρωση του κοινού, είναι ιδιαίτερα επιζήμια και κατακριτέα.
Σας παρακαλούμε θερμά να ανακαλέσετε το άρθρο σας. Θα είναι μια μικρή αλλά σημαντική συνδρομή στην προσπάθεια όλων μας να αλλάξει αιώνα αυτή η χώρα και να φτάσει επιτέλους στο παρόν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "Τηθύς"
www.scubadive.gr
Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Shark Alliance
http://www.sharkalliance.org/

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ είπε...

http://neoi-dimosiografoi.blogspot.com/2009/04/blog-post_3918.html

Η απάντησή μας στο παραπάνω link...