Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Συναγερμός στη Ρόδο για κουνούπι - γίγας


Σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Αθήνας μεταφέρθηκε το Σάββατο ένα κουνούπι-γίγας το οποίο κατόρθωσε να πιάσει ένας κάτοικος της Ρόδου, ώστε να εξεταστεί αν πρόκειται για το περιβόητο κουνούπι-τίγρης. Την ίδια ώρα, ένας στρατιώτης που τσιμπήθηκε από παρόμοιο έντομο νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο του νησιού!

Η μεταφορά του φαντάρου στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής. Οι γιατροί με επικεφαλής τον διευθυντή της Α’ Παθολογικής Κλινικής Στέλιο Καραταπάνη περνούν τον νεαρό στρατιώτη από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να εξακριβώσουν αν η λοίμωξη οφείλεται στο έτσι κι αλλιώς ορατό τσίμπημα του κουνουπιού ή σε άλλα αίτια. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», για την πορεία της κατάστασής του ενημερώνεται συνεχώς και ο επίκουρος νομάρχης Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός.

Αν ο στρατιώτης τσιμπήθηκε από το συγκεκριμένο είδος κουνουπιού, θα είναι το έκτο κρούσμα στην Ελλάδα με «δράστη» το συγκεκριμένο έντομο, που το τσίμπημά του μπορεί να επιφέρει ακόμη και δάγκειο πυρετό… Την ίδια ώρα, ένας κάτοικος Ρόδου παρέδωσε στον επικεφαλής της νομαρχιακής υπηρεσίας Υγείας Βασίλη Σοφό ένα εξαιρετικά μεγάλο κουνούπι (φέρει λευκές ρίγες και μοιάζει αρκετά με το κουνούπι-τίγρης) που κατάφερε να φυλακίσει σε βάζο, το οποίο στάλθηκε για εξέταση στην Αθήνα.
Πηγή: "Εσπρεσσο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: