Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Χειροπέδες σε αξιωματικό για αποζημίωση που δεν είχε καταβάλει


Αφωνοι έμειναν ο διοικητής, οι αξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι που υπηρετούν στη 2η ΜΚΣΕ της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Χάνια Πηλίου, βλέποντας την Αερονομία να συλλαμβάνει έναν αξιωματικό μπροστά στα μάτια τους!

Αιτία ήταν μια χρηματική οφειλή, για σοβαρό τροχαίο που είχε προκαλέσει πριν από είκοσι χρόνια (!), και την οποία δεν είχε καταβάλει! Ο -νεαρός τότε- στρατιωτικός είχε γίνει υπαίτιος ατυχήματος, το 1989, με το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε παραλιακό δήμο του Πηλίου.

Το θύμα του τροχαίου ήταν ένας έμπορος από το Βόλο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και υπέστη μόνιμες σωματικές βλάβες που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την εργασία του. Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση, το 1995.

Η απόφαση του πρώτου δικαστηρίου επέβαλε τότε στον στρατιωτικό να καταβάλει χρηματική αποζημίωση στον έμπορο που ανερχόταν στο ποσό των 13.000.000 δραχμών, δηλαδή κάτι παραπάνω από 38.000 ευρώ.

Ομως, ο αξιωματικός υπέβαλε έφεση και ώσπου να εκδικαστεί, δεν κατέβαλε την αποζημίωση. Το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή τρία χρόνια αργότερα, το 1998. Αλλά το καταδικασμένο πλέον στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας καθυστερούσε συνεχώς με διάφορα προσχήματα την καταβολή του ποσού!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πέρασαν έντεκα χρόνια χωρίς το θύμα του ατυχήματος να έχει αποζημιωθεί! Με την αδικία να τον πνίγει, αποφάσισε να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης και υπέβαλε μήνυση κατά του αξιωματικού.

Οι αερονόμοι τον συνέλαβαν την περασμένη Παρασκευή μέσα στη μονάδα ραντάρ όπου υπηρετεί και τον οδήγησαν στο Πρωτοδικείο Βόλου, παρουσία του δικαστικού επιμελητή Γιάννη Βαλκαμελή και των πληρεξούσιων δικηγόρων του θύματος. Το δικαστήριο τον διέταξε να λύσει την πολύχρονη εκκρεμότητά του καταβάλλοντας άμεσα το χρέος που με τις νόμιμες προσαυξήσεις έφτασε το ιλιγγιώδες ποσό των 150.000 ευρώ!

Ο στρατιωτικός πήρε προθεσμία για την τακτοποίηση της οικονομικής οφειλής του και αφέθηκε ελεύθερος δίνοντας την υπόσχεση ότι αυτή τη φορά θα πληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: