Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Τώρα που είναι Πάσχα, όσοι θα είστε λάσκα... διαβάστε τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας!


ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΤΑ ΒΛΑΧΙΚΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ...


Με ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες και ασθενείς ανέμους φαίνεται πως θα ψήσουν τον οβελία οι Ελληνες σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει συννεφιασμένη και βροχερή κατά τόπους, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τη Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και θα διατηρηθεί ζεστός και ηλιόλουστος τουλάχιστον μέχρι και τη Λαμπρή, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στην ακτοπλοΐα και τους οδηγούς.
Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατεί καλοκαιρία, με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου. Από τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται σταδιακή βελτίωση. Σήμερα και αύριο θα έχουμε σποραδικές βροχές σε όλη τη χώρα, ενώ θα πέσει λίγο και η θερμοκρασία.
Αναλυτικότερα, αύριο αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και κεντρικά της χώρας. Στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, πολύ ισχυροί στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Τη Μεγάλη Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία θα ανεβεί, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Τ
ο Μεγάλο Σάββατο η βελτίωση του καιρού θα είναι αισθητή και μόνο κάποιες σποραδικές καταιγίδες μπορεί να εκδηλωθούν το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Κατά τα άλλα, το θερμόμετρο θα δείξει σε πολλές περιοχές τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: