Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ο γορίλας το' σκασε!


Οταν γεννήθηκε, έγινε διάσημος και μάλιστα είχε την τιμή να συναντήσει από κοντά τη βασίλισσα Ελισάβετ. Εννιά χρόνια μετά όμως, με περίσσια πονηριά, κατάφερε να το σκάσει! Ο λόγο για τον Γιακίνι, έναν γορίλα που χρησιμοποιώντας κλαρί από φοίνικα σαν σκάλα βγήκε από το κλουβί του στο Ζωολογικό Κήπο της Μελβούρνης και κατάφερε να γευτεί την ελευθερία του, έστω και για είκοσι λεπτά.

Ο γορίλας, που ως νεογέννητο είχε κλέψει τις καρδιές των ανθρώπων με τις αστείες πόζες που έπαιρνε ακόμα και όταν βρισκόταν κάτω από το στηθοσκόπιο των ειδικών, δεν άντεξε μπροστά στη θέα της αγαπημένης του λιχουδιάς, της μπανάνας, κι έτσι ακολούθησε τους φύλακες, που με αυτό τον τρόπο τον οδήγησαν και πάλι στο κλουβί του. Ο Γιακίνι γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο, το Νοέμβρη του 1999, με καισαρική τομή.

Η καρδιά του χτυπούσε ασθενικά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά. Τελικά, κατάφερε να επιζήσει χάρη στους εργαζομένους του ζωολογικού κήπου, που έκαναν 12ωρες βάρδιες για να τον παρακολουθούν. Εκτοτε ζει μαζί με τον πατέρα του και τον αδερφό του.


Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου τόνισαν ότι οι επισκέπτες δεν κινδύνευσαν ούτε στιγμή από τον γορίλα, που ήθελε απλά να ξεφύγει από τη ρουτίνα του κλουβιού του, και ότι πριν τον πιάσουν τον είχαν ναρκώσει, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ούτε του προσωπικού, αλλά ούτε και του ίδιου.


Οταν ξύπνησε, ο Γιακίνι βρισκόταν ήδη δίπλα στο κρεβατάκι από άχυρο που τού έχουν φτιάξει στον προσωπικό του χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: