Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Κύκλωμα μπράβων με δικηρόρους και αστυνομικούς στην Άρτα

Στην Άρτα όλοι ξέρουν αλλά κανείς δε μιλά... Φοβούνται... Δεν είναι και λίγο άλλωστε... Οι μεγαλοδικηγόροι και οι αστυνομικοί της περιοχής ελέγχουν τη νύχτα...

Η ιστορία ξεκινά πριν από καιρό... Μια κοπέλα που εξαπατήθηκε ουσιαστικά από έναν από τους εμπλεκόμενους δικηγόρους, κάνει ενυπόγραφη αναφορά, η οποία όμως έμεινε για πάντα στα συρτάρια.

Το κύκλωμα αστυνομικών και δικηγόρων, μέσα από διαύλους που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια, καταφέρνει να ελέγχει όλες τις υποθέσεις. Από τις λαθρομεταφορές, μέχρι τα ναρκωτικά, την σωματεμπορία και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Η ίδια κομπίνα όμως έχει στηθεί και με τα τροχαία ατυχήματα. Το σύνολο σχεδόν των υποθέσεων κατευθύνεται σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο. Πολλές φορές την έκθεση του τροχαίου και την έκθεση της αυτοψίας, την έφτιαχνε ο αστυνομικός μαζί με τον δικηγόρο. Όχι σπάνια, οι δουλειές μπορεί να γίνονταν στο γραφείο του δικηγόρου.

Έτσι οι εκθέσεις και τα σχεδιαγράμματα γίνονταν όπως βόλευαν τους πελάτες. Το τελευταίο διάστημα οι δικηγόροι των τροχαίων αυξήθηκαν και οι δουλειές μοιράζονται μεταξύ τεσσάρων γραφείων. Των ίδιων που εμπλέκονται στις υποθέσεις των λαθρομεταναστών, των ναρκωτικών, των νυχτερινών καταστημάτων, της σωματεμπορίας.

Την ίδια στιγμή, που η Άρτα βοά και είναι υποτίθεται σε εξέλιξη έρευνα, σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα αυτό προήχθησαν. Όλοι πλην ενός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: