Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Θα βρέξει... μετεωρίτες το βραδυ!


Μην αρχίσετε να παίρνετε τον Χαρδαβέλα τηλέφωνα! ... Δεν είναι UFO...

Με φόντο ένα ασυνήθιστο «τάνγκο» ανάμεσα στη Σελήνη και τη λαμπερή Αφροδίτη, κορυφώνεται σήμερα το βράδυ η βροχή των Λυρίδων!

Πρόκειται για ένα σμήνος από «πεφταστέρια»- μικρούς μετεωρίτες- που εφορμώντας από τον αστερισμό της Λύρας θα σκορπίσουν σαν πυροτεχνήματα στον ουρανό της χώρα μας, προσφέροντας ένα εξαιρετικής ομορφιάς θέαμα που θα μπορεί ο καθένας να χαρεί. Το... φλερτ του φεγγαριού με την Αφροδίτη δεν είναι τόσο συχνό.

Όταν όμως τα δύο αυτά ουράνια σώματα αποφασίσουν να συνταιριάξουν, τότε προσφέρουν στον νυχτερινό ουρανό μια αξιοζήλευτη παράσταση. Το φεγγάρι δεν έχει γεμίσει ακόμη, ενώ η Αφροδίτη είναι ο πιο λαμπερός πλανήτης στον ουρανό.

Τα νέφη θειικού οξέος στην ατμόσφαιρά της που αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα και άζωτο, ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία που δέχεται κι έτσι δεσπόζει στον ορίζοντα ως ο πιο φωτεινός πλανήτης. Καθώς μάλιστα βρίσκεται κοντύτερα στη Γη από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη- μας πλησιάζει ακόμη και σε απόσταση 38 εκατομμυρίων χιλιομέτρων - η Αφροδίτη προσκαλεί τη Σελήνη σε έναν ουράνιο χορό ρίχνοντας το φως της στη Γη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το φως είναι τόσο λαμπερό, ώστε κάποιοι νομίζουν ότι κάτι παράξενο συμβαίνει στον ουρανό! «UFΟ!
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: