Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Λήστεψε τράπεζα επειδή της χρωστούσε


Με… ψεύτικο πιστόλι και βόμβα- «μαϊμού», κατάφερε να ακινητοποιήσει τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Τράπεζας Αττικής στο κέντρο του Αγρινίου, ένας 41χρονος εποχικός πυροσβέστης! Έτσι, κατάφερε να αρπάξει 70.000 ευρώ και να εξαφανιστεί. Όμως, δεν έμεινε ελεύθερος για πολύ…

Η ληστεία έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν ο δράστης εισέβαλε στην τράπεζα φορώντας κράνος και μαύρο δερμάτινο μπουφάν και κραδαίνοντας ένα μικρό περίστροφο. Κατευθύνθηκε αμέσως προς τον ταμία προτείνοντας με το ένα χέρι το όπλο και με το άλλο ένα άγνωστο αντικείμενο που, όπως ισχυρίστηκε στους υπαλλήλους, ήταν εκρηκτικός μηχανισμός!

Ο ληστής ανάγκασε τον ταμία να βάλει τα χρήματα σε μια νάιλον σακούλα και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή, πετώντας στο δάπεδο του υποκαταστήματος το αντικείμενο που κρατούσε. Οι υπάλληλοι, πιστεύοντας ότι ήταν βόμβα, έσπευσαν να καλυφθούν, δίνοντάς του την ευκαιρία να διαφύγει, χωρίς να έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο.

Ωστόσο, το βίντεο του κλειστού κυκλώματος της τράπεζας κατέγραψε χαρακτηριστικά του που δεν είχε φροντίσει να καλύψει και, το βράδυ της Πέμπτης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου.

Στην κατοχή του βρέθηκε το ψεύτικο πιστόλι και αναγκάστηκε να ομολογήσει, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι κατέφυγε στη ληστεία επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα χρέη του συσσωρεύτηκαν από τα απανωτά δάνεια που είχε πάρει από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: